OLLILAN LOMAMAJAT

Sähköposti: info(at)ollilanlomamajat.fi
Marjo Ollila p. 040 565 6598
Tuomo Ollila p. 0400 286 528

Kesäohjelmat
Vetouisteluretki Muojärvelle & Kuusamojärvelle

Kokeneet kalastusoppaamme vievät sinut kalastusveneillä suoraan Ollilasta puhtaille lähijärville. Kuhunkin veneeseen mahtuu neljä aikuista kalastajaa, ja veneestä voidaan kalastaa yhteensä 12 vavalla. 

Lue lisää...
 
Kuusamon Uistin testiuistelu

Kuusamon Uistimen tehtaasta valmistuvat Suomen kuuluisimmat uistimet. Nyt tarjoamme mahdollisuuden testata uusimpia malleja Uistimen kotivesillä.

Ohjelmassa tutustutaan Kuusamon Uistimen tehtaanmyymälään, josta saatte uunituoreita Kuusamon Uistimen ottivieheitä 5 kpl/hlö

Kalastusretkelle osallistuu paikallinen kippari ja matkalle lähdetään laadukkaalla venekalustolla. Veneessä nautitaan kalastuksen lomassa pientä retkievästä ja Ravintola Juomuskodassa saatte päivän päätteeksi loistavan päivällisen.

Lue lisää...
 
Lauttakalastus

 

Kalastusohjelma alkaa Ravintola Juomuskodalta, josta aivan ensimmäisenä käymme hakemassa syöttejä kompostista. Paikallinen opas vie teidät parhaille ottipaikoille, josta voitte saada ahventa, säynäjää, särkiä, haukia ja siikaa.

Lue lisää...
 
Kalalle ammatikalastajien mukana

Kokoonnumme Ollilan Lomamajojen Juomuskodalle. Lähdemme paikallisen ammattikalastajan mukaan seuraamaan mitä on ammattikalastajan työ nykypäivänä.

Lue lisää...
 
Perhokalastus

Perhokalastus on ehkäpä kaikkein jännittävin ja arvostetuin virkistyskalastuksen muoto. Kireiden siimojen toivossa lennätämme perhomme sopivaan kohtaan Kuusamon kuulujen jokien tai järvien kalaisissa vesissä. Perhokalastus vaatii erityisen heittotekniikan hallintaa, jotta kevyt syötti lentää juuri sinne minne kalastaja haluaa, keskelle parasta apajaa!

Lue lisää...
 
Kesäjuhlat

Upea hiekkakangas, humiseva mäntymetsä ja rauhallinen järvimaisema muodostavat mainion tapahtuma-alueen myös monien kesäisten juhlien, kuten esimerkiksi häiden, latotanssien, harmonikkailtojen ja muiden tapahtumien järjestämiseen.

Lue lisää...
 
Päreiden tekoa pärehöylällä

Pärehöylä

Ollilan entisöidyllä pärehöylällä tutustutaan päreiden historiaan ja tekoon. Menemme pokasahan kanssa metsään, valitsemme oikeanlaisen pärepuun, kaadamme, parkkaamme ja katkomme sopivanmittaisiksi pärepölkyiksi, joista höyläämme teille varapäreet mukaanviemisiksi.

Lue lisää...
 
Vaellus

Helppokulkuinen, vaihteleva mäntymaasto luo hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Läheiselle hyvien näkymien omaavalle Muovaaralle ja sen ympäristöön johtavat merkityt polut suovat antoisia ja haastavia päiväretkiä. Vanhat kulku-urat eli "idän kauppatiet" Kuusamoon ja itärajalle ovat edelleen näkyvissä ja helposti kuljettavissa.

Lue lisää...
 
Heittokalastusta

Ammattitaitoiset kalastusoppaat vievät sinut kalastusveneellä suoraan Ollilan rannasta puhtaille lähijärville. Kuhunkin veneeseen mahtuu kolme aikuista kalastajaa.

Lue lisää...
 
Jättihauen kalastusta erämaajärvellä

Kokoonnumme Ollilan Lomamajojen Juomuskodalla, josta siirrymme autokuljetuksella erämaajärvelle.
Paikallisten kippareiden ohjauksessa aloitamme suurhaukien etsimisen. Luvassa on jännittävä taistelu suuren hauen tempoessa siiman toisessa päässä! Tämän järven hauet voivat kasvaa jopa kymmenkiloisiksi köriläiksi.

Lue lisää...
 
Verkkokalastus

Kokoonnumme Ollilan Lomamajojen Juomuskodalle. Paikallinen verkkokalastaja ottaa meidät mukaansa kokemaan pyydyksiään Muojärvelle. Kun verkot on koettu ja saalis on selvillä, rantaudumme Korkeasaareen, jossa nautimme retkieväät.

Lue lisää...
 
Perhokalastus joella

Saaliskalat: siika, harjus ja jokitaimen
Kesto: 10 tuntia
Luokitus: kalamiehille, myös aloittelijoille
Sisältää: opastetun kalastusretken, kuljetukset, retkieväät

Lue lisää...
 
Pienriistan ja hirven metsästys

Pienriistaa on tarjolla linnun ja jäniksen muodossa. Saaliskiintiöt vaihtelevat vuosittain riistakannan mukaan. Myös hirvijahti kuuluu ohjelmistomme. Metsästäjän kaverille löytyy hyvät marja- ja sienimaat mökkien välittömästä läheisyydestä.

Lue lisää ja katso kuvat...
 
Karhunkatselua

Lue lisää...
 
Lintujen bongaus

Alueemme läheisyydessä on monia todella hyviä lintupaikkoja, joissa voit nähdä hyvällä tuurilla harvinaisuuksiakin. Mm sinipyrstö on laulellut aivan mökkialueemme keskellä. Keväisin mäntykankaat keräävät teeret ja metsot kisaamaan soidinrientojaan. Niitä voit seurata jopa mökin ikkunasta.

 
Veneilyä Järvi-Kuusamossa

VeneilyVeneilijälle ja melojalle on Järvi-Kuusamossa runsaasti vaihtoehtoja. Jääkauden muovaamat kapeat, suojaisat vesireitit mahdollistavat turvallisen vesillä liikkumisen.

Lue lisää...
 


Kysy lisää
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Kerro lisää
Minulle saa lähettää tiedotteita Ollilan Lomamajoilta