OLLILAN LOMAMAJAT

Sähköposti: info(at)ollilanlomamajat.fi
Marjo Ollila p. 040 565 6598
Tuomo Ollila p. 0400 286 528

Talviohjelmat
 
Talvinuottapäivä

Saavumme linja-autolla Ollilaan noin klo 10.30, jossa talon emäntä ja isäntä ottaa ryhmämme vastaan. Tämän jälkeen osallistujat siirtyvät rekikuljetuksella (8 henkilön ryhmissä) järvellä odottavan kalastusporukan luo.

 

Lue lisää...
 
Talvikalastus

Ollilan isännän ja emännän vastaanoton jälkeen lähdemme kokemaan verkkoja järven jäälle. Paikallisten järvien kalakanta on runsas ja monipuolinen. Opas kertoo työn lomassa kalastajakylämme, Sossonniemen, historiaa ja kalatalouden vahvaa merkitystä päivittäisessä elämässä. Myös kalastusvälineiden kehitys on ollut huimaa !

Saatamme saada pyydyksistä mm. siikoja, ahvenia, haukia, mateita tai särkiä.  Koettuamme pyydykset jatkamme kalastusta pilkkimällä ja opas tutustuttaa ryhmän pilkkimisen taitoihin. Saaliskalaksi voi tarttua ahven tai jopa kirkaskylkinen siika.

Lue lisää ja katso kuvat...
 
Päivä kalastajakylässä

Koe ammattikalastajan talvipäivä Kuusamon alkuperäisillä apajapaikoilla.

Tukikohtanamme on Sossonniemeläinen kalaravintola ”Juomuskota” ja isäntänä jo useamman polven kalamies Tuomo Ollila. Puhtaissa talvimaisemissa pyydämme kalaa eri tavoin ja tietysti maistelemme näitä pohjoisten vesien herkkuja.

Lue lisää ja katso kuvia...
 
Huskyohjelmat

Huskyt

Ollilan lomamajojen lähin huskytarha on nimeltään Käpälämäki. Tutustu huskyohjelmiin hintoineen www.kuusamonkoirakeskus.com ja varaa ne suoraan soittamalla 040 5043514/Mari Aikio tai lähetä sähköpostia mari(at)kuusamonkoirakeskus.com

Käpälämäki

Meille jokainen koira on paitsi työkaveri, myös perheenjäsen. Luonnollisesti tunnemme jokaisen koiran yksilönä (ja kyllä, tietenkin niillä kaikilla on nimi!), tiedämme, kuka haluaa reen edessä juosta milläkin paikalla ja kenen kanssa. Suurin osa koiristamme on joko syntynyt meillä tai kasvanut pennusta saakka laumassamme, ne ovat pieninä asuneet sisällä ja nukkuneet sohvalla kanssamme. Nuorina kuljetamme niitä mahdollisimman paljon mukana erilaisissa paikoissa ja viemme tutustumaan niin metsäseikkailuille kuin kirkonkylillekin. Työiän ohittaneet eläkeläiset saavat arvoisensa eläkepäivät nuorempia pentuja opettaen ja kotisohvalla köllötellen.

Huskyohjelmat...
 
Poron kutsu

Viereisen Muovaaran toisella puolella on alkuperäinen ja aito poroerotuspaikka. Tällä paikalla on tehty poroerotuksia aina 1600 -luvulta asti. Paikka on valittu aikanaan sen vuoksi, että poroilla on taipumus kerääntyä sinne luontaisesti ravinnon ja suojan perässä.

Lue lisää poron kutsusta ja katso kuvia...
 
Moottorikelkkailu

Kuusamon hyvinhoidetun reilun 500 km kelkkareitistön lisäksi käytössäsi ovat myös Ollilan omat turvalliset ja yleisiä reittejä rauhallisemmat reitit. Meillä voit itsesi lisäksi tankata myös kelkan ja jatkaa matkaasi itään tai länteen, etelään tai pohjoiseen. Meille pääset yksityistä reittiä suoraan lentokentältä ja kauttamme kulkee myös suorin reittiyhteys Kuusamon syksyllä 2006 virallistetulle Suoperän rajanylityspaikalle ja sen kautta edelleen Venäjälle.

Oppaan mukana pääset paikkoihin mihin muut eivät pääse

Tarvittaessa räätälöimme sinulle ja ryhmällesi erilaisen, yksilöllisen kelkkasafarin, joka antaa annoksen historiaa ja elämää luonnon keskellä.

Lue lisää...
 
Maastohiihto

Maastohiihdolle oivat puitteetKuusamon 400 km mittainen latuverkosto on käytössäsi. Hiihtoreitistön varrella on taukoa varten kotia hyvillä näköalapaikoilla. Alueen omia hoidettuja latuja suihkit osittain järven jäällä. Jokaiselta mökiltä pääset sujuvasti hiihtelemään lähelle tai kauas, omaan rauhalliseen tahtiin tai kuntolenkille vaativampaan maastoon. Joka tapauksessa hyvät maisemat ja puhdas luonto saavat hiihtäjän hyvälle tuulelle.

Lue lisää...
 
Lumikenkäily

Jopa metriset lumihanget ovat mielenkiintoisia lumikenkäkohteita kaiken ikäisilleJärvialueen korkein kohta Muovaara antaa mahtavan haasteen ja huikeat maisemat lumikenkäilyyn. Muovaarassa ja sen ympäristössä on monta erilaista reittiä, helppoa ja haastavampaa, ladulla tai umpihangessa. Huipulla voit nautiskella retkieväät kodassa tai ulkona nuotiolla.

Lue lisää...
 
Lapin shamaani

Voit tilata ryhmäsi illallisnautintoja viihdyttämään mieliinpainuvan paikallisen Shamaanin. Aito paikallinen lapinnoita liikkuu alueellamme ja suojelee väkeään voimakkailla loitsuillaan. Esitys on räätälöity paikkamme historian pohjalta ja antaa monipuolisen katsauksen alueemme lappalaishistoriaan.

 


Kysy lisää
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Kerro lisää
Minulle saa lähettää tiedotteita Ollilan Lomamajoilta