OLLILAN LOMAMAJAT

Sähköposti: info(at)ollilanlomamajat.fi
Marjo Ollila p. 040 565 6598
Tuomo Ollila p. 0400 286 528

Talvikalastus
 
Talvinuottapäivä

Saavumme linja-autolla Ollilaan noin klo 10.30, jossa talon emäntä ja isäntä ottaa ryhmämme vastaan. Tämän jälkeen osallistujat siirtyvät rekikuljetuksella (8 henkilön ryhmissä) järvellä odottavan kalastusporukan luo.

 

Lue lisää...
 
Talvikalastus

Ollilan isännän ja emännän vastaanoton jälkeen lähdemme kokemaan verkkoja järven jäälle. Paikallisten järvien kalakanta on runsas ja monipuolinen. Opas kertoo työn lomassa kalastajakylämme, Sossonniemen, historiaa ja kalatalouden vahvaa merkitystä päivittäisessä elämässä. Myös kalastusvälineiden kehitys on ollut huimaa !

Saatamme saada pyydyksistä mm. siikoja, ahvenia, haukia, mateita tai särkiä.  Koettuamme pyydykset jatkamme kalastusta pilkkimällä ja opas tutustuttaa ryhmän pilkkimisen taitoihin. Saaliskalaksi voi tarttua ahven tai jopa kirkaskylkinen siika.

Lue lisää ja katso kuvat...
 
Päivä kalastajakylässä

Koe ammattikalastajan talvipäivä Kuusamon alkuperäisillä apajapaikoilla.

Tukikohtanamme on Sossonniemeläinen kalaravintola ”Juomuskota” ja isäntänä jo useamman polven kalamies Tuomo Ollila. Puhtaissa talvimaisemissa pyydämme kalaa eri tavoin ja tietysti maistelemme näitä pohjoisten vesien herkkuja.

Lue lisää ja katso kuvia...